Tips

Hoe zorg je voor een “thuisgevoel” met nieuwe meubels?

Nieuwe meubels, wie wordt er nu niet gelukkig van? Toch kunnen nieuwe meubels, zeker wanneer je de hele boel in één keer vervangt, een soort van “showroom-gevoel” geven. Je hebt, met al die nieuwe meubels, het gevoel dat je in een winkel staat. En dat terwijl het jouw huis is. En daar zul je dus iets aan moeten doen. Simpele dingen als een paar zelfgemaakte foto’s van je gezin of speelgoed van de kinderen kunnen al een groot verschil maken. Je ziet je huis dan “eigen” worden. Een thuis voor jou en je gezin.

Een beetje hulp kan geen kwaad
Stel, je hebt je hele woonkamer aangepakt. Een mooie nieuwe vloer, een andere kleur of misschien zelfs wel behang op de wanden. De deuren en kozijnen opnieuw in de verf en nieuwe raamdecoratie. Als je dan ook nog mooie nieuwe meubels neerzet, een salontafel, een fijne hoekbank en een grote eetkamertafel, dan voelt het misschien alsof jij er niet hoort. De woonkamer klinkt zelfs anders dan voorheen! Je kunt een paar dingen doen om meer sfeer te creëren. Leg bijvoorbeeld een mooi vloerkleed neer. Dit geeft direct een warme uitstraling en het voelt ook nog eens fijn onder je voeten. Kies een kleed in een warme kleur die past bij de rest van de kleuren in je huis. Of kies een kleed met een heftige print. Het is natuurlijk aan jou. Ook de materialen die je kiest kunnen verschillen. Wat denk je van een schitterend lederen kleed in een heftige kleur? Je moet het wel even durven, natuurlijk.

Ook verlichting is belangrijk
Oké, je hebt je hele huiskamer aangepakt, zoals hierboven beschreven. Maar als je nog steeds een fitting met een peertje aan het plafond hebt hangen, dan gaat er toch een deel van de sfeer verloren. Goede verlichting is dus belangrijk. Het liefst bedenk je je lichtplan al voor je je huiskamer aanpakt. Je kunt dan direct rekening houden met stroompunten. Je kunt dan op zoek naar lampen die goed passen bij het beeld dat jij voor ogen hebt. Soms kan het slimmer zijn om te wachten met de lampen tot je woont in je nieuwe huiskamer. Je weet dan precies waar je meer en waar je minder licht nodig hebt. Ook kun je dan eigenlijk pas goed beslissingen nemen over welke lampen het best passen.

Andersom kan natuurlijk ook. Als jij een schitterende lamp hebt gekocht, kun je de rest van je interieur daar op aanpassen.