Nieuws

Lichtjes voor de zomer

Daglicht. Ik ben er gek op! Daarom ben ik ook zo door het dolle heen met de komende zomer! ’s ochtends ontwaken in het daglicht en die heerlijke lange avonden in het licht buiten. Het zou wetenschappelijk vast goed onderbouwd zijn dat je van meer licht meer energie krijgt. Mijn energielevel is in ieder geval aan het stijgen. Maar wat nou als het ’s avonds flink afkoelt en je liever binnen wilt zitten? Of als je ’s avonds buiten met een fris wijntje op je loungebank zit en je de weg naar de bak chips op tafel niet kan vinden? Welk licht past dan het beste in zomer voor binnen en buiten?

Ik geef je een paar tips:

Voor binnen
Probeer niet het daglicht van de dag (het woord zegt het al) ’s avonds te evenaren. Niemand wil een bouwlamp of tl-verlichting in de woonkamer.
Trek het sfeertje van buiten naar binnen. En wat heb je buiten vaak aan? Juist: kaarsjes. Steek een aantal kaarsjes aan. Zoals in een windlicht. Die kan je als je weer zin hebt om naar buiten gaat weer handig meenemen. Slim bedacht toch?
Nogmaals; kies subtiel. Ligt natuurlijk wel aan hoeveel watt je gebruikt (gewoon laag dus) en of je hem kan dimmen. Maar de subtiliteit kan ook liggen in het materiaal van de kap/poot/snoer.
Spots zijn mooi, spots zijn prachtig. En ja, het ligt natuurlijk aan hoe fel ze zijn, maar spots zijn niet echt sfeervol in de kamer tijdens een zomeravond binnen. Ga voor een hoge vloerlamp voor in de hoek van de kamer, of een klein tafellampje op je bijzettafel.

Voor buiten:
Buitenverlichting kan je in vele soorten krijgen. Nu ben ik daar voor een romantische zomeravond niet zo’n voorstander van. Wil je het toch? Dan heb je genoeg om uit te kiezen. Mijn keuze: spots (ja toch spots) die omhoog schijnen tegen je schutting aan.
Kaarsjes hier, kaarsjes daar! Fakkels zijn ook echt sfeer bepalend. En zomers. (en dat maakt mij blij). Met natuurlijk een windlicht. Die kan je mee naar binnen nemen als je het te koud krijgt. Wederom een slimme tip; al zeg ik het zelf!
Kerstverlichting alleen voor de kerstboom? No no, ook voor in je zomerse tuin. Heb je een mooie boom, een openstaande parasol of een overkapping.. hang daar dan je kerstverlichting in! En zie je dat nu niet zitten, je hebt ook speciale tuinverlichting slingers; misschien maar beter ook!