Tips

Waarom kies je voor een houten vloer?!

Het kraakt, maar dat mag. Je moet het zo nu en dan even goed onderhouden, maar dat heb je ervoor over. Krasjes, deukjes en kieren zijn niet onoverkomelijk, maar dat hoort erbij. Weet je, een houten vloer (want daar heb ik het over) is niet meer de keuze qua vloer die je gelijk wordt aangeraden. Alleen is een houten vloer wel een vloer die gelijk weer een beetje charme aan je woonkamer geeft. Waarom we bijna allemaal nog overstag gaan en toch graag een houten vloer willen heb ik voor je uitgezocht. Misschien kan ik je nog aan het twijfelen brengen ;-).

Karakteristiek & oud
In ouwe woningen zie je ze zeker nog liggen. Oude eiken planken die vastgenageld zit aan de ondervloer. Als die planken een keer aan vervanging toe zijn, snap ik dat je daar niet gelijk een laminaat vloer neerlegt als alternatief. Het hoort bij de stijl van het huis. Een karakteristiek houten vloertje. Dus wil je de sfeer van je oude woning behouden? Dan is de keuze van een houten vloer helemaal geen slechte keuze.

Nieuw & sfeervol
Ook als je een nieuw huis hebt is de houten vloer populair. Grappig om te zien dat deze dan vaak wel in visgraatpatroon wordt gelegd. De visgraat, die je eerder ook in oudere huizen tegenkomt. Nieuwbouwhuizen van tegenwoordig krijgen steeds meer de klasse mee van de jaren ’20 en ’30 woningen met onder andere de hoge plafonds. Om helemaal in die sfeer te blijven is de keuze voor een houten vloer makkelijk gemaakt. Daarbij is het met een aantal houten vloeren mogelijk om deze te combineren met vloerverwarming.