Nieuws

Held van de zomer: buitenzonwering

Heerlijk die lange warme zomerse dagen. Fijn als je op je terras zit met een ijskoud wijntje. Voeten in een mini zwembadje, zonnebril op de neus en de ventilator op standje orkaan. Zo kom ik de dagen wel door. Maar als je dan weer naar binnen gaat, kom je in een sauna. Niet de favoriete bijkomstigheid van de zomer. Maar daar is wat tegen te doen. Want niet specifiek raamdecoratie of gordijnen helpen je tegen de zonnestralen die van buiten komen, buitenzonwering is je held in de zomer. Maar echt.

The facts
Even een kleine oninteressante onderbreking (lees: nuttige info en feitjes op een rij). Buitenzonwering, en dan heb ik het over screens, knikarmschermen en rolluiken, houden warmte en uv-straling tegen.

Screens, die vast tegen het kozijn aan zitten, geven je voldoende licht in huis én toch laten ze geen sprankje zon en warmte binnen.
Knikarmschermen doen praktisch hetzelfde, al zijn die ook handig voor als je in de schaduw buiten wilt zitten.
En rolluiken zijn naast dat ze warmte en zon tegenhouden ook verrekte handig voor de nacht. Lekker donker en koel slapen. En, ze houden inbrekers buiten de deur.

Rolluiken
Nog even over die rolluiken. Die zorgen ervoor dat je in een heerlijk koel huis stapt na het ‘bakken’ in de zon. Of te slapen in een kamer die naast lekker fris ook pikkedonker is. Ideaal voor als je lekker wilt uitslapen en niet al om 5 uur in de ochtend al licht in je smoel krijgt. Al vakantieplannen? Hoe fijn is het dan om de zekerheid te hebben dat je huis inbraakproof is. Rolluiken zijn een nachtmerrie voor inbrekers.

Knikarmschermen
En die knikarmschermen. Echt niet alleen meer in de varianten met de geel/witte strepen. Of die knaloranje exemplaren, die nu zo lekker valig het straatbeeld bepalen. Nee nee, knikarmschermen heb je ook in mildere kleuren. Iets wat past bij de buitenkant van je woning. Doeken waar je overdag lekker onder in de schaduw kunt zitten en waar je ’s avonds iets meer beschut je wijntje kan weg nippen.