Interieur

Waarom kiezen we massaal voor pvc vloeren?

Alsof we ineens het licht hebben gezien. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit, maar ik krijg het idee dat IEDEREEN ineens kiest voor een pvc vloer. Niks mis mee natuurlijk, ik begrijp het wel. Maar waarom toch? Wat trekt ons toch zo ontzettend naar juist die ene vloer? Ik heb het voor je uitgezocht.

Als eerste: welkom terug op mijn blog. Na wekenlang (en nog steeds eigenlijk) uitgebreide vtwonen geklets, wat trouwens geen straf is, werd het weer tijd voor een blog. En wat voor eentje. Want ik heb iets ontdekt de laatste tijd: de populariteit van pvc vloeren die stijgt tot een hoogtepunt. En wel om deze 3 redenen.

1. Omdat pvc vloeren mooi zijn
Laten we bij het belangrijkste beginnen. Alle pvc vloeren zijn nou eenmaal mooi. Komt grotendeels natuurlijk doordat je kan kiezen uit wel duizenden varianten. Van licht tot donker, van houtlook tot ‘tegels’, gelegd in rondjes of in visgraat. En de laatste tijd zijn pvc vloeren niet te onderscheiden van echt hout en tegels. Reden nummer 1 opgelost: je kiest een pvc vloer deels op zijn of haar uiterlijk. Mag in dit geval best.

2. Omdat pvc vloeren onderhoudsvrij zijn
Groot voordeel van een pvc vloer is de onderhoudsvrije en slijtvaste eigenschappen. Makkelijk gezegd, met een pvc vloer zit je voor jaren gebakken als het gaat om onderhouden. En daarbij heb je minder last van krassen, wat je wel vaker ziet op een houtenvloer. Het materiaal pvc is supersterk, je moet echt goed je best doen om dat kapot te maken. Je hebt zelfs soorten pvc, zoals COREtec die naast deze 2 eigenschappen ook nog eens waterbestendig zijn en waar je geen geëgaliseerde ondergrond voor nodig hebt.

3. Omdat pvc vloeren sterk & een perfecte combinatie met vloerverwarming zijn
Last but not least: pvc is ontzettend sterk. O wacht, dat had ik al gezegd. Ik bedoel meer dat pvc zo sterk is, dat je de vloer gemakkelijk kan leggen op vloerverwarming. Na het egaliseren van de ondervloer natuurlijk. In huishoudens van deze tijd kiezen we massaal voor vloerverwarming. Niet alle vloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming. Maar een pvc vloer wel!